home register FAQ memberlist calendar

Go Back   Turbobricks Forums > Mechanical > projects & restorations

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2015, 10:55 PM   #276
cosbySweater
Board Member
 
cosbySweater's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Monterey/Falun
Default

yoshifab has them for around 60 bucks
__________________
1979 Volvo 244DL 5.3/4l80e,8.8,Ms3x goldbox ecu and Mircrosquirt tcu, GTX4202r, 226/230 turbo cam, tbss intake, 11.0@128mph 9psi, 3600lbs with driver
1974 AMC Gremlin, 401 v8, 727, 8.8
1974 BMW Bavaria, m30, dcoes, getrag 265
1995 Porsche 993
2013 VW Passat TDI
Quote:
Originally Posted by bricktop420 View Post
Thank you very much everybody... i now feel sufficiently retarded and will go cry in the corner...
cosbySweater is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2015, 10:06 PM   #277
str8krewzn
Board Member
 
str8krewzn's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Maryland
Default

Quote:
Originally Posted by cosbySweater View Post
yoshifab has them for around 60 bucks
yea, but I need stainless steel. thanks tho.
__________________
88 740:438WHP @20psi 95b230ft,Wiseco pistons,H-beam rods 9.1cr ,Minor ported 531 head with 38/47 SS valves,Rsi Stg3 cam,Rsi Adj Cam,Rsi solid mounts, Double Valve Springs ,BW S262 turbo,Nathaninwa custom header & Nathanwa Custom Intake Manifold,3.5inch exhaust turbo back,t-5 trans with BNE Adapter plate/shifter extender,stg 5 spec unsprung clutch.
01 IS300: Stock
99 CBR600 F4:(hit by a drunk driver)
02 CBR954rr :Akra Bolt On
str8krewzn is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 03:00 AM   #278
mafoose
Boost Addict
 
mafoose's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: AZ
Default

Quote:
Originally Posted by str8krewzn View Post
yea, but I need stainless steel. thanks tho.
Lots of fabricators claim that a not stainless flange is better and helps with warping.
__________________

- 84 242 - 92 740 - 72 240z - 78 280z -
mafoose is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2015, 12:01 PM   #279
DNAsEqUeNcE
†John3:16
 
DNAsEqUeNcE's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Dallas
Default

i use a mild steel flange, 309 filler, and then ceramic coat. i prefer that route best instead of a stainless flange. no shame here. it's a large header...

__________________
DNAsEqUeNcE is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2015, 10:15 AM   #280
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Random Long term update

The car now cranks and makes popping noise but is not starting. MS3, DSM CAS, Truck Coils and now it is just a settings game to get it figured out to idle, once it idles I get the fun of getting started on an MS tune to see what this thing will run like with a proper setup.
__________________
Chip Feedback Thread / PM LH 2.4 Chip Prices
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2015, 07:37 PM   #281
turbotankshane
Board Member
 
Join Date: Aug 2010
Default

Looking forward to seeing what this car does on MS.
turbotankshane is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2015, 10:55 PM   #282
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

And it now starts and runs on MS after moving 3 wires. Now to get my wideband figured out why it stopped working and I can start working on the details.
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2016, 09:21 PM   #283
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Quick MS update, cleaned up the wiring a bit, still need to find time to start tuning but it is on the books to needing to get done so I can start driving it. I hooked up the WB today but couldn't test it as I couldn't find my USB to serial adapter. Still need to hook up the tach output and then it is pretty much tune and drive time.

This is a PNP setup in the sense that I am using the stock LH harness to feed MS Fused power, Switched power along with turn the fuel pump on and off.



thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2016, 08:39 AM   #284
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Drove her for 2 miles yesterday around the block, AFR's are a little rich at cruise but around 14psi at light throttle opening things were nice and rich. Time for some figuring out and more miles.
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2016, 09:41 AM   #285
linuxman51
BRANDSCHUTZVORSCHRIFTEN!
 
linuxman51's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: mont, AL
Default

ah ****, sorry about the email the other day. I clicked on it while I was working on something else and never went back to it.
__________________
"They bum rushed them in their own crib, they drank all their beer, they partied with their ladies and they left with the trophy"

Now with in-house Dyno tuning!

Megasquirt Tuning!
Plug and play LH 2.4 Megasquirt, now with stealth mode!
linuxman51 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2016, 09:55 AM   #286
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

no worries, Sometime today I am going to load up auto tune for WUE and then normal map and go for some miles (plus I need a fresh tank of e85 bad as the stuff in the tank is going on 7 months old).
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2016, 02:11 PM   #287
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

And first proper test drive out of the way, did a few min @ 10psi, and then a few more miles @ 15psi. And lets just say the last few miles were @ 23psi. Sure is nice when you are using someone elses already tuned map.

I forgot to turn off EGO correction so I need to go for another drive with autotune but so far it runs really really good.
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2016, 12:16 AM   #288
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Well now that MS is up and running I figured now is a good time to start removing some of the LH wiring. I am not able to 100% get everything out but I am removing them up to the connectors at the strut towers or cutting them as far back as I can in the loom. My new wiring loom should be here sometime this week for me to start cleaning up what is left.

Man what I a mess I am making. I have a few points that I need to double check if I really need to keep the wiring or not but I will startup and test the car tomorrow to see if it runs with those things disconnected as I did build a little PNP setup with my LH connector so lets see how much old stuff I have to keep.


Here is what I have removed so far



A few things labeled so I can put them back in the new loom.




What is left in the engine bay, nothing crossing over engine besides MS now (no a/c stuff)
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2016, 01:13 AM   #289
HonestJhon
Board Member
 
HonestJhon's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: So Cal
Default

this thing has come along nicely!
HonestJhon is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2016, 01:11 AM   #290
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Cleaned up the wiring harness a bit today, I still have more clean up I want to do but I will work on that another day.






I also installed some new 12" long spark plug boots so I do not burn them again
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 07:12 AM   #291
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Car has been driven a few times but been mostly sitting, I have new slicks mounted up and ready to go for 11's but Family life has me to busy to get anything done.

Trans Is prob going to come out for a rebuild a upshifts at light throttle are getting soft and after 5 years of abuse why not, plus I fix 3 leaks and 2 more pop up on the trans so I am getting very tired of it.

Otherwise latest update is Yoshifab Catch Can installed. Horrible placement for working on it but it should work.




thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2016, 08:11 AM   #292
740atl
educator monkey
 
740atl's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: south jersey
Default

Still lovin this car.
740atl is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2016, 12:40 PM   #293
CaseyHooligan
Board Member
 
CaseyHooligan's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Seattle
Default

This thread is pure gold!
__________________
Blue 79' 242 GL
Engine Rebuild in process!
CaseyHooligan is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2019, 08:52 AM   #294
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Latest stream of updates, Somtime inlate 2017 my throttle shaft broke and caused the engine to suck up a throttle screw toasting the #3 piston.

https://forums.turbobricks.com/showthread.php?t=337884

Well after a lot of months of sitting on my ass and not doing anything I finally 'rebuilt' my spare engine. This engine was given to me as a B-Day present from the AZ Guys many a years ago as a backup engine to build. It is a 1994 b230f that at the time had some 210 compression per cyl so it should do a little better than my 110psi / cyl worn out engine. I threw in some H-Beams (historic rods from a TB'ers engine) and some new rod bearings.





Making of the +T block




Getting ready to go to its new home



A few details on the head, 1991 530 that had Larger intake and exhaust valves, yoshifab springs and retainers with some light work on the ports around the valves by a local Machine shop.




Getting there




Almost there after 2-3 days of working on it, I have to still get a new oil feed line made up and a few fittings for the return line and then I can start putting the last few things together.

Almost end state


thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2019, 02:43 PM   #295
Jerd
Board Member
 
Jerd's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Vancouver WA
Default

Awesome. Love the updates, keep them coming!
Jerd is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2019, 07:57 AM   #296
740atl
educator monkey
 
740atl's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: south jersey
Default

This is one of my all time favorite long-term projects. I've both learned a lot and stolen a lot of ideas from viewing your projects. I'm happy you're still at it!
740atl is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2019, 08:28 AM   #297
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

Thank you, I appreciate it, it has been a long time on these forums and I have to say I wouldn't of done near this much without all of the info from others like yourself. I am actually a little afriad of the car now, the higher CR and healthy lower end mixed with with the big valve head are going to be a bit stupid. The car was already a hand full to drive on the street @ full boost (is there any other way to drive a car?). But I am very excited to see how far I can push this before I put on my new header and GT3582R that is stitting on the shelf.

Progress update as of last night I was able to get the return line hooked up and the feed line along with the easy bits reinstalled.







And then this is the final state



I still need to remove the DSM CAS and check all of the settings to make sure I time it right before the first start, add coolant and connect a ground wire. If I am lucky this afternoon I can find time to try to start it. All this work reminds me of all of the stuff I hate about my car and setup and want to redo, one of the reasons I guess I have enjoyed having this car dead for the last 18months is that I am not constantly wanting to redo everything.
thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2019, 10:43 PM   #298
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

thelostartof is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2019, 09:01 AM   #299
RoadRacer4Life
Owner: DeathWagon
 
RoadRacer4Life's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Montgomery Alabama
Default

Awesome man.. Looking forward to seeing what it does..
__________________
Quote:
Originally Posted by linuxman51 View Post
Threads like this continue to underline the fact that none of yall are ever actually going to catch me.
90 245GL Build thread 2JZ coming soon...
91 245GL Dumpin Doughnuts Battle Wagon Chumpcar
93 245GL Street Beater
RoadRacer4Life is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2019, 01:55 AM   #300
thelostartof
unbalanced chemical
 
thelostartof's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Apache Junction, AZ
Default

First drive went well, for whatever reason my low boost setting is now 10psi vs the 8psi before (I am guessing the engine CR and head flow are the cause for this).

Either way AFR's are all kinds of off when looking at the datalog but 5 gal of fresh e54 and 3 gal of 18 month old fuel is I am sure the cause. I will fill up with Fresh fuel tomorrow and see how it goes, I guess I can also let LH autotune a bit to the new CR and headflow also.

It felt good to drive it after so long, man that 10psi feels nice and strong like there is a lot left in it. I guess now I have to decide how long I am going to run this cheap oil before I change it , I might do a filter tomorrow after the 10 miles I have put on it just because.
thelostartof is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:09 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.